Bonaire!
Door: Anita
06 April 2006 | Nederland, Amsterdam
We hebben een heerlijk weekend gehad! Op vrijdag vertrokken we rond kwart over vijf van de Kenepa (waar ik dus nu woon). Paar keer terug voor vergeten voorwerpen (we blijven vrouwen natuurlijk) en vervolgens de auto parkeren op Hato voor het weekend.
Aangezien we iets te laat waren konden we meteen inchecken en doorlopen naar ons vliegtuigje (tesamen met alle 7 andere passagiers). Na een half uurtje zette het vliegtuigje de wieltjes weer op vast (ei)land en stonden we op het mooie Bonaire. Door een luxe taxi werden we naar onze Bed and Breakfast gebracht en na een heerlijke douche (en discussie wie waar in het stapelbed en wie er in het 2-persoonsbed moesten) gingen we natuurlijk heerlijk uit eten. Na het eten terug gewandeld en lekker gaan slapen om de volgende morgen weer vroeg op de staan.
Onze eerste morgen begon vroeg. Om half acht ging de wekker en sprongen we uit bed. Na een ontbijtje bij de B&B werden we opgpikt om te gaan kajaken bij de mangroove. Na een korte introductie en het passen van de snorkelbrillen stapten we ieder in ons eigen kajak. Wat stuntelen tussen de takken en peddelen op open water, heerlijk. Ook erg grappig dat na een verhaal over up-side down jellyfish (die heel gemeen kunnen prikken)Lisanne de beslissing nam om hier even om te vallen. Gelukkig niet te pakken genomen. Het snorkelen tijdens de tocht was niet zo'n groot succes: te veel stroming (waardoor de jelly fish langs kunnen drijven) en te weinig vis. Verder wel heel mooi en gezellig.
Na onze sportieve kant te hebben aangesproken besloten we een autootje te huren en in onze 'bakkie' hebben we 's middags heel leuk rond het pekelmeer gereden. Na een korte siesta 's avonds weer heerlijk uit eten geweest (met de nodige flesjes rose) en hierna nog even een borrel bij het city cafe. We gingen met z'n drien zitten (Nicolet lag al op een oor) en binnen 2 minuten waren de Mariniers bij ons aan tafel geschoven. Na een uurtje hadden we wel door dat alle vooroordelen die men heeft over mariniers wel kloppen (en niet zoals zijzelf dachten dat men ze altijd zo serieus vind) hadden we het wel weer gezien en zijn we in ons (stapel)bedje gestapt. Nog sorry Nicolet dat we zo luidruchtig waren :-)
De volgende morgen konden we iets langer uitslapen voordat we de koffers alweer in stonden te pakken. Hierna heerlijk uitgebreid ge-ontbijt bij...het City cafe en vervolgens weer een ronde over het eiland gemaakt: wilde ezels, wilde geiten, leguanen, flamingo's, overhangende rotsen. Weer heel leuk om te zien allemaal. Rond half 2 hebben we de auto weer weg moeten brengen en zijn we op een terrasje gaan zitten waar de taxi ons weer op heeft gepikt. Langs de B&B om onze tassen op te halen en vervolgens terug naar het vliegveld. We konden meteen doorlopen (lees; rennen) en vertrokken een half uur eerder dan verwacht. Heerlijk om eens niet te hoeven wachten op een vliegveld.
Terug op Curacao meteen thuis even omkleden en door naar de Wet and Wild (geen zondag overslaag natuurlijk).
En zo was het weekend alweer afgesloten.
Maandag met mijn laatste werkweek begonnen (wederom oogheelkunde) en 's avonds weer salsales (Heinrich zijn showgroep) en de quiz bij de Tropen. Natuurlijk weer als laatste geeindigd dus heb hevig mijn twijfels of ik uberhaupt wel algemene kennis (en een geheugen) heb. Maar wel weer gezellig.
Dinsdag avond uit eten geweest omdat het Lisanne haar laatste avond was. Even gezellig 'weet je nog' gesprekken gehad en woensdag heb ik 'r uitgezwaaid op Hato. Nog een paar weken en we kunnen weer afspreken.
En nu is het alweer donderdag. Net m'n laatste werkdag achter de rug. Dinsdag alleen nog examen en dan...vakantie! Daar zullen weer heel wat verslagen van volgen.
kus
06 April 2006 - 17:05
Joszef:
Eindelijk de 1e reactie :-) Genietze nog 3 wekies!! En tot dan! -
06 April 2006 - 18:09
Denniz:
Was t verhaal niet te lang, Jos? ;)
Vet weekend dus op Bonaire.. Alleen maar vrouwen op stap, ging dat ECHT wel goed? :)haha
Fijne vakantie en succes dinsdag!
-X- -
07 April 2006 - 13:43
Linda:
is it in his eyes?? oh no that's not the way.....it's in his kiss, that's were it is.....
tot snelxxx -
07 April 2006 - 17:52
Peter:
geen idee waar Linda het over heeft (vertel!)
maar ik ben jaloers. Eerst op curacao, dan ook nog naar Bonaire (supermooie natuur toch?)
Hopelijk nog geen last gehad van vervelende Venezuelanen? (Videla wil de abc annexeren!)
Ik ben inmiddels van werkloos naar werkzoekend, dat wil zeggen dat helpdesk toch niet helemaal de bedoeling is. Gelukkig kan ik misschien bij de gemeente Veendam aan de slag (jeeuh!!...zucht)
Ach, dat komt wel goed.
Nog een paar weekjes en dan moeten we maar eens goed op stap mevrouw Lekx! IK heb je veel te lang niet gezien/gesproken.
Veel vakantie plezier nog en tot snel x -
07 April 2006 - 19:43
Eek:
leuk de foto's!! Nog ffies meis, halen we je op van schiphol, hehe!!xxx -
10 April 2006 - 08:20
Vinzz:
hey, geen vliegangs te bespeuren meid, dapper hoor in z'n hobbelig vliegtuigje met losse boutjes, brrr.. ik dacht dat ik 3de class zat in de easyjet naar liverpool(een business reisje naar NCE in burningham) waar het goed stappen is trouwnes :-P
alvast suxses met je exams, sterkte :-)
en nog veel fun op je vacantie
laterzz xxx -
10 April 2006 - 11:08
Lisanne:
Hey Anita!
Heb genoten van alle roddels in 't viegtuig! En heb 't nu vooral koud, en ik mis jullie!!! Heb je al mooie plannen voor je vakantie (met dushi?)? Tot bevrijdingsdag!
Liefs Lies -
12 April 2006 - 21:32
Roos:
IK MIS JE ANNIE!! weet wel dat je het heel leuk hebt daar maar het is toch echt tijd om weer naar huis te komen! ( of te wel, ik verveel me kapot!) geniet er nog even van. Dikke knuffels aan iedereen, Roos