Al drie weken hier...de tijd vliegt - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van lekx - WaarBenJij.nu Al drie weken hier...de tijd vliegt - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van lekx - WaarBenJij.nu

Al drie weken hier...de tijd vliegt

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg

08 Oktober 2005 | Nederland, Amsterdam

Hier ben ik weer. en...zoals jullie vast al gezien hebben staan er een aantal nieuwe foto's bij. Ik heb er erg m'n best op moeten doen dus geniet ervan!

Het weekend is alweer lekker begonnen en daar ben ik ook wel weer aan toe na afgelopen week. Deze week heb ik door mogen brengen op de officina (poli). Ik geloof dat dr. de gynaecoloog wel onder de indruk is van mijn kunsten van het lichamelijk onderzoek dus dat gaat goed. Nu alleen de kennis nog even opschroeven, voel me soms net een dom schaapje met mijn vragende blik. Het feit dat mijn papiaments en spaans niet perfect is (lees: uitermate nihil) maakt het er niet echt makkelijker op. Dus uitgeput ben ik nog steeds wel aan het eind van de dag.
Nu zijn we er achter gekomen dat onze mooie Pimp-my-ride Pontiac (genaamd Cher) ook niet helemaal zonder foutjes rijdt. Nadat ik afgelopen maandag Roosje had opgehaald van het ziekenhuis en wij rustig de brug van Otrabanda naar Punda op tuften stonden we plotseling stil op de invoegstrook. Na een paniekerig telefoontje naar Walric de huisgenoot en Ruby de monteur kwamen we op het idee dat het waarschijnlijk de benzine was (of beter gezegd het gebrek aan). Nadat held Walric ons een aantal litertjes had gebracht zijn we maar zo snel mogelijk naar een bezinestation gereden om de tank vol te laten gooien. Zo'n tien minuten en 100 gulden verder kwamen we tot de conclusie dat we misschien toch maar de benzine meter en/of km teller moesten laten maken. Mooie taak voor dit weekend. Om de week op net zo'n mooie manier af te sluiten als dat ie begon had Cher vandaag het mooie idee om er maar weer mee te stoppen. Dit keer zat ik alleen in de auto en stond ik voor het stoplicht toen ze er opeens helemaal mee stopte. Wederom Walric en Rosanne opgebeld. Walric sprong in zijn auto (tevens Pontiac) en Rosanne sprinte vanuit het ziekenhuis en rende mijn kant op. We weten nog steeds niet hoe, maar na twintig minuten zweten konden alle andere auto's, net als ik, wederom rechtsaf. Ik heb niet meer omgekeken toen ik wegreed :-)
Verder zijn we deze week nog lekker uit eten geweest (ik heb al wat leuke adresjes voor de gasten die langs komen) en naar de film ('under the blue', niet zo'n goed idee vlak voordat je duiklessen beginnen). Gister, op aanraden van iemand die heel graag terug wil naar Curacao, maar even samen met huisgenoot Patrick bij 'de nachtwacht' wezen kijken. Super gezellig, heeft wel iets weg van het kroegje aan de dorpsstraat te oudkarpsel waar ik geen reclame voor zal maken ;-)

Vanmiddag nog even langs geweest bij een van de co-assistenten die sinds een paar dagen als patient in het ziekenhuis ligt. Leuk dat duiken, maar dus niet te snel omhoog want met een drain in een ziekenhuisbed liggen vanwege een klaplong schijnt geen pretje te zijn.
Dat was weer ons verhaal van deze week.

Vanavond hebben we gezellig een poolparty bij de mede co-assistentjes, morgen waarschijnlijk een lekker dagje naar het strand en zondag beginnen onze duiklessen. Dus daar meer over na het weekend.

kus

• 08 Oktober 2005 - 11:57

Jongen Die Heel Graag Terug Wil...:

Dat hoor ik graag, dat je mijn adviezen opvolgt... Waarschijnlijk ga ik in januari voor minimaal een jaartje weer die kant op, kortom alles weer HOPI HOPI BON!

• 09 Oktober 2005 - 10:12

Loes:

Hey Hoi!!!!
    Hoe is ie?? Aan de verhalen te horen en de foto's erbij.. kan ik me voorstellen dat het er daar allemaal prima aan toe gaat!!! Maar.. ik vond Fordje mooier, hihi!
    Hier alles ook prima.. net begonnen bij de kindjes, toch wel wat saaier als in ZA. We mogen vrij weinig, dus das jammer. Verder alles prima! Zal aan je denken als je daar in de zee ligt met de haaien om je heen. Veel plezier;-)!!
    Geniet ervan en tot snel!
    Ciao Loes

• 09 Oktober 2005 - 13:57

Jolien:

Cool dat je gaat duiken!volgens mij neemt bijna iedereen daar lessen of niet?Is dat zo goedkoop daar?Morgen begin ik alweer met co-schap sociale, huisartsgeneeskunde heb ik weer volbracht(kreeg van mijn huisarts bonbons de laatste dag,we hebben echt een band opgebouwd in 4 weken,wel grappig).Helaas is mijn weekend niet zo spannend als die van jou, maar heb wel mooie nieuwe laarzen geshopt,dat maakt veel goed haha.ik ga nu even je foto's bekijken....

• 09 Oktober 2005 - 14:44

Sonja En Kees:

hoi hoi.ik kreeg dit adres door van ineke.jaja 3 weken alweer.ik heb net de fotot's van cher bekeken,ze mag je dan af en toe laten staan,maar t is wel een hele leuke auto.echt weer een anita actie om zonder benzine te staan,haha muts niet meer doen hé.wat zal jij je lullig gevoelt hebben.doe je voorzichtig met de duiklessen? ik wil je wel weer heelhuids terugzien hoor.dikke kus van kees en son.

• 10 Oktober 2005 - 12:30

Peter:

dat over het zonder benzine...ik wou het niet zeggen....muppet

• 11 Oktober 2005 - 15:39

Linda:

Ik was per ongeluk in de flatbar dit weekend en heb zowel daar als in de wc van de kar (ja we hadden bier op) natuurlijk op de deur geschreven: anita ik mis je, waar ben je nou??
    Heel erg veel plezier daar en hoop dat het duiken je goed bevallen is, dikke kus obrunibaby

• 11 Oktober 2005 - 17:35

Den En Ien:

nou, duiklessen voor ineke??(zie smsje aan dennis) Ik denk het niet echt eigenlijk....ben meer van het snorkelen, niet zo diep... Hoe gaan die lessen eigenlijk, buiten of in het zwembad?? Ben benieuwd naar je ervaringen!!xxx

• 12 Oktober 2005 - 12:18

Car:

jee, time flies!!
    wel een stoer karretje hoor, die cher van je!! bijna net zo mooi als die van mij, ha ha.
    geweldig hoor, dat je gaat duiken, het is alleen niks voor mij. ben niet zo'n held!!
    'k ben al hard aan 't sparen voor een mooi vakantie daar in 't warme zonnetje.
    ps. voor een korte, snelle cursus spaans, kan je altijd bij me terecht he!

adios y hasta pronto